Familjen Annorlunda

2012-02-27 / 19:27:46 / Vardag / 1 kommentarer

Jag har längtat till varje måndag för då är det Familjen Annorlunda och sen Mammor och Minimodeller :) Men nu har Mammor och minimodeller slutat och det tycker jag är JÄTTEtråkigt :( Jag älskar det programmet! Men på Familjen Annorlunda är det ganska många avsnitt kvar så det är BRA! :) Fast det är lite dåligt för på måndagar går det alldeles för många bra program samtidigt klockan 20:00. Både Familjen Annorlunda, Sofias änglar och nu ett program med säsongsstart: Sveriges fulaste hem. Det är lite dåligt för t.ex. på torsdagar går det inget bra program så jag tycker att dem kan sprida ut dem braiga programmen lite, eller hur? ;) Men Familjen Annorlunda går helt klart först av alla ;) Det programmet rockar haha :D



Tittar ni också på Familjen Annorlunda på måndagar? :)


borta bra men hemma bäst

2012-02-26 / 10:16:22 / Vardag / 0 kommentarer

Hemma nu! Kom hem igår kväll klockan 10. Tråkigt att det snart är skola igen, för det här Sportlovet har varit så roligt och det har känts som om det har varit mer än en vecka. Vill ha mera sportlov, mera mera mera!


När vi var i Norge bodde vi såklart hos mina kusiner och pappas bror och fru. Eftersom dem bor i Norge så träffar vi dem inte så jätteofta, senast var i somras-höstas när vi åkte utomlands tillsammans med en del av släkten, så det var jätteroligt att få träffa dem, speciellt kussarna!

Vi kom till Norge klockan 10 på onsdag kväll. Torsdag och fredag jobbade min farbror och hans fru och småkusinerna gick ju på dagis, så då hade jag, mamma, pappa och syster två dagar att göra lite egna saker på. Men varje morgon innan vi åkte iväg lämnade vi småttingarna på dagis som låg 5 meter från deras hus och sen hämtade vi dem när vi kom hem. Det var jätteroligt :)

Första dagen, på torsdag åkte vi till Holmenkollen och åkte längdskidor. Längdskidspåret var högt uppe på bergen och utsikten var så vacker. Och det var sol och fint nästan hela tiden. Spåren var så roliga, det var jättemycket upp och ner, långa branta backar och så och det tyckte jag var väldigt roligt! Efter 1 mils längdskidåkning med ett stopp vid en mysig värmestuga fikade vi på ett mysigt cafe som hade utsikt över Oslo.


Bild på utsikten från Cafet. Visst är det fint!? Synd bara att just då försvann solen..

På fredagen åkte mamma och jag slalom i Holmenkollen. Backarna var jättebra och det var superfint väder, sol och skönt! Pappa och syster åkte längdskidor och sen bytte mamma och syster av så att jag och syster åkte någon timme slalom. Så det var jätteroligt! Vi åkte från 10 - 16 så var jättetrött efteråt.

På lördagen åkte alla vi längdskidor, kusinerna också, sen efteråt åt vi matsäck i solen och när vi kom hem lekte vi ute i trädgården och njöt av solen innan vi åkte hem till Sverige.




Vi hade med oss O'boy hemmifrån och det ääääälskade Alexander, för det får han aldrig dricka annars, bara när han är med familjen Bäck! Hahaha :D Sötaste kusse Alex ♥


Här dricks det förfullt med O'boy!.."muums".


Gulliga Kocken Sebbe som har på sig sitt fina förkläde efter att ha bakat pizza :) Din envisa Gullunge ♥


"Nei ikke kile meg onkel Stefan...!" Haha..pappa och Sebbe.

Saknar kussarna ♥
 men det är skönt att vara hemma också. ...Så sant!


nu bär det snart av till grannlandet Norge!

2012-02-22 / 12:39:33 / Vardag / 0 kommentarer

Heej! Nuu om kanske en halvtimme åker vi till stan, hämtar pappa och sen bär det av mot OSLO! :) Vi kommer dit kanske 8 så nu väntar en 6-7 timmars lång bilresa, inte det roligaste men jag har laddat upp med film på min lilla minitv i bilen, roliga spel, ritpapper och penna, godis så det ska nog gå bra! :) Ha det kempebra!


norge!

2012-02-22 / 08:26:45 / Vardag / 0 kommentarer

Hej alla som läser! Igår bakade jag väärldens finaste semmelbullar, 29 stycken små söta blev det! ;) Tog en promenad upp till affärern i den underbara vädret för att köpa mandelmassa, grädde m.m som behövdes till semmlorna. Två tavlor målade jag också, blev supernöjd med båda :) Sen lagade jag en supergod kycklinggryta med klyftpotatis som mamma, pappa och jag åt till middag. Till fika blev det mina hemmagjorda minisemlor som var suupergoda! Åt 2 st :) + att själva semmelbullarna är jättegoda att bara äta utan något på som mellisbullar!

Idag ska jag packa lite för ungefär klockan 1 idag ska jag, mamma och min storesyster åka och hämta pappa på jobbet och sen ska vi bila till Oslo. Vi ska hälsa på mina underbara små kussar som bor där och sen ska vi åka skidor på Holmenkollen, kuul :D Vi kommer hem på söndag förmiddag!


Søsken klem...

Två bilder på mina söta norska kussar Alexander och Sebastian ♥

Så ingen uppdatering på resten av veckan! Men..ni får ha det lika superbra som jag kommer ha det! Kramisar Amanda!


semeldagen

2012-02-21 / 08:14:06 / Tips! / 0 kommentarer

Gomorgon alla morgonpigga! Idag är det semeldagen, så idag ska jag baka semlor :) Vi brukar baka hemmagjorda semlor för det är mycket godare än köpta! Vi brukar göra massor av små minisemlor och dem är så söta och smaskiga! :) Så det ska jag sysselsätta mig av en stund idag. Ska måla en till tavla också, suuperkul! Målar nästan en tavla varje dag men det är bara för att det är så roligt ;)




Igår var jag hemma hela dagen för jag kände mig lite sjuk, eller jag kände mig sjuk i söndags så då tog jag en vilodag igår och nu mår jag bättre :) Så igår när jag var hemma tittade jag på Dirty Dancing, som jag aldrig hade sett förut, och eftersom jag, mamma och pappa ska gå och se den på musikal så var det bra att ha sett den på film :) Den var superbra tycker jag! Sen målade jag en tavla också ;) Klockan halv 4 åkte jag in till stan och mötte mamma och pappa. Vi gick och åt på en nyöppnad restaurang som hade supergod pizza! Sen gick vi och såg på bio, vi såg En gång i Phuket. Den var superbra och jätterolig! Jag, mamma och pappa skrattade väldigt mycket, så den rekomenderar jag STORT!



Kramisar Amanda!

Fredag sista skoldagen innan SPORTLOV!

2012-02-17 / 08:15:07 / Vardag / 0 kommentarer

Hej hopp det är fredag! Jaa! Igår fick jag en sovmorgon till 10 för att HK'n var inställd, vilket jag tyckte var tråkigt för jag älskar HK. Sen fick vi sluta kvart i 1 också för våran No-lärare var sjuk så det var jätteskönt :) Idag fick vi också en liten sovmorgon till 9 för att hon fortfarande är sjuk. Så det ska bli en skön fredag med syslöjd nu på morgonen och sen avslutar jag ju också med syslöjd!

Juste...idag är det också sista skoldagen innan rooliga SPOORTLOVET! :D Jippiii..ska bli såå roligt med sportlov!



Kramisar Amanda!


victoria body mist

2012-02-16 / 16:46:51 / Tips! / 0 kommentarer



Victoria Secret body mist är så bra! Jag fick den blåa i som är på bilden ovanför i julklapp av min storasyster - "Endless love". Den luktar jättegott och fräscht :) Men det finns ju massor med flera goda dofter! Jag tål egentligen inte parfym, jag får utslag och blir allergisk av vanlig start parfym, men den här body misten är jättebra för den är inte så stark utan luktar behagligt :) Min syster har den rosa "Sweet Daydream" som också luktar otroligt gott, men den är mer sötare och min är mer fräschare om ni förstår vad jag menar ;) Blir jättesugen på att köpa en ny doft, finns ju så många roliga!


deckare - tankekarta

2012-02-13 / 18:38:14 / Tips! / 0 kommentarer

I skolan på svenskan ska vi snart börja skriva deckare. Hade lite långtråkigt på eftermiddagen idag så tänkte att jag kunde lite i förväg börja planera min deckare. Gick in och sökte på internet för att hitta lite bra "kom-igång-tips" och hittade en bra sida som hade ett jättebra tips. Här hittar ni den :) Så nu har jag börjat på min, vad ska man kalla det, tankekarta!


new assume week

2012-02-13 / 14:02:46 / Vardag / 0 kommentarer

Hello friends, nu är det en ny vecka igen men efter den här veckan är det SPORTLOV, jaaa! :D Igår var det en superfin vinterdag. Klarblå himmel, sol och bara jättevackert! Mamma, pappa och jag åkte ner till sjön vid 11 tiden. Träffade våra kompisar där och lite senare kom också storebror och hans flickvän ner dit. Vi åkte skridskor och skidor och grillade korv och drack varm choklad. Myskul ;) När mina fötter hade blivit halvt bortdomnade åkte vi hem och tände en varm brasa och tittade på skidor. Storebror och hans flickvän stannade kvar och åt smaskig mat och hemmagjord vaniljglass. Söndagsmys :) Hade en underbar vinterutedag igår! Målade också klart min sjunde tavla..jo jag målar på! ;)

Vecka 7 började med en skön sovmorgon och en rolig kort skoldag! På idrotten i skolan skulle vi egentligen ha redskap men idag hade vi istället trampett/innebandy. Medans tjejerna spelade innebandy, hoppade killarna trampett och så tvärtom. Superkul var det! :) Sen efter idrotten hade vi en rolig SO lektion med bästa praktikanten Rune :)

Älskar måndagar! Och älskar programmen som sänds på måndagar, Familjen annorlunda och mammor och minimodeller. BÄST! ♥


lördag lördag lördag

2012-02-11 / 19:50:42 / Vardag / 0 kommentarer

Har precis ätit tapas och bruschetta med mamma och pappa. Jättegott :) Nu ska vi snart se på medlodifestivalen! Det är jättemånga bra artister med ikväll så det ska bli kuul :)

Annars idag tog jag det lite lugnt på förmiddagen, tittade på lite skidor, spelade lite the sims och målade lite på en ny tavla. Efter lunch åkte mamma, pappa och jag in till stan. Vi åkte bl.a. till Ikea, Lager 157 och sen handlade vi mat på Gränby. Köpte en jättefin marinblå och vit-randig bondelivkofta på Lager 157 :) Efter att vi handlat mat åkte vi direkt till Storvreta för jag hade match. Vi förlorade tyvärr matchen men det var kul ändå! ;)

Nu ska jag gå och göra en go drink till mamma och pappa! Ha en toppenlördagkväll allihopa! Kramisar Amanda :)


I love fridays

2012-02-10 / 19:18:21 / Vardag / 0 kommentarer

Hello everyone it's friday! Har varit på innebandyträning mellan 5 och 6. Nu har jag precis ätit fredagsmysmat, tacos, med familjen :) Ikväll ska vi se på The voice tror jag, kuul! :)

Skolan idag har varit kul, har haft syslöjd 2 gånger, haft favvoämnet matte och sen ett roligt och enkelt Svenska prov så det har varit en bra fredag! :) Nu sitter jag och stickar på min mössa som jag har tagit hem från syslöjden under helgen. Har redan stickat en mössa som var vit men nu ska jag göra en mörkgrå med en matchande tofts på :)

Åhhh jag blir alldeles lycklig i hjärtat av att det är freeedag. I skolan kom jag slog det mig bara sådär att det faktiskt var fredag och jag blev alldeles överlycklig och spidad haha :) friday i'm in love! Det är så skönt med helg och det är så mysigt med fredagsmys, älskar hemmamyskvällar!

Tumblr_lyu7ctutfo1qcjrueo1_500_large

Nu ska jag njuta av min underbara fredag, hoppas du också får en finemang fredag! ♥


Lisa Rinnevou tavla painted by me - 6

2012-02-09 / 16:09:57 / Teckning, målning & konst / 0 kommentarer

Igår målade jag klart min 6 tavla med inspiration från Lisa Rinnevou. Den hänger nu fint placerad ovanför sängen och "DREAM" i gästrummet :) Tänkte visa två bilder på den!


Blev jätte jättenöjd med tavlan. Det var så roligt att måla den för det var så härliga färger jag använde! :)


en doft av kärleksmums

2012-02-09 / 16:04:33 / Mat & bak / 0 kommentarer

Hello, nu håller jag på att baka kärleksmums. Bakar åt min storasyster och mamma som ska ta med kärleksmumsen till jobbet imorgon till deras fika på jobbet för dem har fikavecka :)


Såhär ser jag ut när jag bakar och lagar mat. Har på mig mitt fina Green Gate - förkläde :)


Flygande Jakob och myskläder

2012-02-08 / 17:02:17 / Mat & bak / 0 kommentarer

Det blev en klassiker, flygande jakob, faktiskt en av mina favoritvardagsrätter! Suupergott är det! Kommer ihåg att vi åt den här maten ganska ofta på dagis men då tror jag inte att jag tyckte om det så mycket som jag gör nu ;) Flygande Jakob är inte bara gott utan busenkelt att göra, testa på tycker jag!




Just nu står den i ugnen så att den är varm och go tills pappa kommer hem om 5 minuter ;) Mmm mums!



...Och i såhär mysiga kläder har jag gått runt i idag :) Min rosa plyshdress med mina söta rosa-vita prickiga ballerina tofflor från London.


my day off

2012-02-08 / 14:59:13 / Vardag / 0 kommentarer

Åh vad skönt det är att vara ledig fast det är ganska långtråkigt också, det är väldigt roligt i början men efter några timmar blir jag rastlös..så jag tycker det ska bli skönt att gå till skolan imorgon men det gjorde ingenting alls att jag fick vara ledig idag även fast jag har varit lite rastlös!

Tog en liten sovmorgon till 8 imorse vilket var väldigt skönt för jag var jättetrött efter träningen igår. Kände mig lite halvsjuk igår kväll efter träningen, frös och hade ont i huvudet, så jag somnade som en stock klockan 9 i mina långa pyjamasbyxor och min långärmade pyjamaströja, fleecefilt, 3 kuddar och mitt täcke :) Mådde bra när jag vaknade så det var bara något jag kände på kvällen. Efter jag vaknat såg jag på Extreme home makeover och åt sen frukost. Sen satte jag mig i lugn och ro i mitt rum i några timmar och målade klart min tavla, resultatet blev suuperbra :D Till lunch åt jag plättar med drottningssylt mums! Sen började jag städa huset så nu är det fint tills mamma och pappa kommer hem ;)

Just nu sitter jag och funderar på någon god maträtt jag ska laga till middag. Eftersom jag är ledig så tänkte jag laga middagen till familjen men jag vet inte vad, hmm..får nog fortsätta fundera på något smaskigt att laga!



Mina hemmagjorda hamburgerbröd jag bakade i somras :)
Kramisar Amanda!


ledigt mitt i veckan

2012-02-07 / 16:18:49 / Vardag / 0 kommentarer

Hello, kom hem från skolan halv 4 och nu känns det väldigt väldigt bra eftersom jag och Emmy fick ju välja en valfri dag att vara ledig från skolan och då valde vi imorgon, så det ska bli jätteskönt och roligt med en dag ledigt medan alla andra går i skolan mohaha :D

Nu håller jag på att laga mat till familjen eftersom jag ska på träning om en och en halv timme! :)

Vi ses..Kramisar Amanda!


Öppet hus

2012-02-06 / 19:05:38 / Vardag / 0 kommentarer

Är helt sluuut just nu. Första skoldagen efter en sköön helg började som vanligt med sovmorgon. Måndagar är ju alltid så sköna med sovmorgon till 10, sen idrott och sen SO, så går ca. 2 timmar varje måndag och det är ju väldigt skönt :)

Men idag har vi haft Öppet hus i våran skola. Så alla fick sluta klockan 1, fast vi slutar ju redan 10 över 12 så vi fick sluta tidigare ändå. Men det var bara vissa som behövde vara med på Öppet hus, jag och bästa Emmy var de enda från våran klass som var kvar, men flera andra av mina kompisar från parallellklasserna, så vi var kvar på skolan från 10 över 12 till 3 och fixade och ordnade tills Öppet hus som skulle börja klockan 3. Mitt och Emmys uppdrag under öppet hus var att vi skulle fota allting så vi blev fotografer :) Så vi har sprungit runt på skolan fram och tillbaka och fotat som galningar! Men vi har gjort annat kul också, sett på dansuppvisningar, ätit korv och fika, ritat och minglat runt lite bland alla föräldrar och barn ;) Efter nååågra timmar blev vi allt lite uttråkade och hade fotat det mesta men vi var ändå tvungna att vara kvar i skolan till 7, så vi gick till syslöjden och ägnade 1 timme åt att sticka, mysigt :) Sen ääntligen fick vi gå hem klockan halv 7! Det kändes jättekonstigt att gå till skolan på morgonen när det var ljust och nästa gång man kommer ut från skolan är det kolsvart och kväll, jätteknäppt, kändes som vi tillbringat en vecka på skolan! Men som belöning får vi välja en heel dag när vi vill vara lediga, skööönt :)

Nu ska jag ta det lugnt och klockan 8 ska jag se på Familjen Annorlunda och sedan Mammor och minimodeller, sen godnatt!

Kramisar Amanda!


lördagsmys med familjen

2012-02-04 / 19:01:24 / Vardag / 0 kommentarer

Matchen gick jättebra idag och vi vann mot Gottsunda med 6-3 :) Jag gjorde två mål, men båda blev bortdömda, lite otur va? ;) Men det var skojsigt endå!

Nu har jag precis ätit en god lördagsmiddag med familjen, även min storebror och hans flickvän är här och de ska sova över här inatt och titta på melodifestiavalen med oss och ha det lördagsmysigt! :) Och imorgon om det inte är alltför kallt ska vi åka skidor på sjön..kuul!

Ha en underbart mysigt lördagskväll, njut av livet nu allihopa! :) Kramisar Amanda!


isande kallt

2012-02-04 / 09:25:56 / Vardag / 0 kommentarer

Godmorgon! När jag vaknade imorse var det 20 minusgrader ute!! så nu håller pappa på att tända en brasa så att vi inte fryser ihjäl :) Idag har jag innebandymatch klockan 3, men innan det ska det tittas på skidor på tv, älskar att titta på skidor! Och sen får jag se vad som händer resten av denna iiiskalla och soliga vinterdag....imorgon blir det nog iallafall att åka skidor eller skridskor på sjön! Kuuul :)




Några bilder tagna alldeles nyss :)

Ha en finemang vinterdag allihopa :) Kramisar Amanda!


fredagsmys

2012-02-03 / 19:25:49 / Vardag / 0 kommentarer

Efter ett matteprov i skolan och en lagom jobbig innebandyträning åkte pappa och jag till pizzerian och beställde pizza som vi tog med hem. Vi åkte också förbi affären och köpte lite godis och hallonsoda :) Mmm fredagsmyys! Mamma och storesyster är på Kickoff så det är pappa och jag som ska ha fredagsmys och titta på The voice Sverige, äta godis och se på en film under täcket i soffan, jaaag älskar att det är HELG!!! :D


Bild från i somras.
Ha en underbar fredagsmyskväll allihop! Kramisar Amanda ♥


Zara chlotes

2012-02-02 / 15:23:44 / Mode & skönhet / 0 kommentarer

Åh jag längtar tills butiken Zara kommer till stan. Jag hoppas verkligen att den gör det för jag älskar deras kläder! Zara child! När jag var i Mallorca i höstas åkte vi en eftermiddag till Palma stad och där fanns stora Zara butiker överallt det var så kul :) och det fanns även andra roliga klädaffärer. I julklapp fick jag bl.a. biljetter till Dirty Dancing musikalen  som går i Stockholm av mamma och pappa. Så mamma, pappa och jag ska i April ha en heldag i Stockholm, äta på restuarung, gå på stan och se på musikalen :) Längtar jättemycket och det ska bli superroligt! Då ska jag verkligen gå till Zara butiken och handla kläder ;)



Tycker ni om Zara butiken? :)


Me and you




“I laugh, I love, I hope, I try, I hurt, I need, I fear, I cry. And I know you do the same things too, So we're really not that different, me and you.”


onsdag nervositetens dag?

2012-02-01 / 18:02:43 / Vardag / 0 kommentarer

Heej!

Trodde den här skoldagen skulle bli jätteläskig eftersom det var idag som jag och några kamratstödjare på min skola skulle prata om mobbning inför alla 6:or och 7:or. Vet inte vad jag tänkte när jag sa ja till att vara med, jag som hatar att stå och prata inför folk! Meen, det var faktiskt roligt och inte alls lika läskigt och nervöst som jag hade tänkt mig, och jag hade ju faktiskt mina kamratstödjarkompisar som också var med ;) Fast idag pratade vi bara för 1 klass, nu är det 5 klasser kvar men det ska nog gå braa :) Så det blev en riktigt bra skoldag!

Iallafall nu håller jag och mamma på att laga mat, fiskgratäng, mums! :) Klockan 8 ikväll är det Sveriges mästerkock som gäller, jaaaa! :D

Kramisar Amanda!


RSS 2.0