mammor och minimodeller

2012-01-31 / 16:30:30 / Mode & skönhet / 1 kommentarer

Jag tittar på mammor och minimodeller som går varje måndag klockan 21:00 på 3. Igår sändes det tredje avsnittet, men det går även att se på tv3play. Jag tycker programmet är jättebra och underhållande att se på, ett av mina favvoprogram just nu :) Det är så kul att se hur olika mammorna och barnen är och hur barnen blir fotograferade och stylade! Jag älskar att titta på program som handlar om barn och mode, det är såå kul!!


Jag har redan hittat några favvoriter bland barnen och mammorna hihi..:) Den lilla tjejen med brunt hår i mitten som står och håller om sin mamma, Tilda heter hon, hon är såå söööt! :) Jag tycker även om den ljushåriga tjejen med lockarna, Thilda heter hon också och hon som sitter på sin mammas rygg! :)

Tittar ni på mammor och minimodeller? Vad tycker ni om programmet?


rinnevuo tavlor painted by me

2012-01-31 / 16:17:43 / Teckning, målning & konst / 0 kommentarer

Jag har ju hållt på att måla flera Lisa Rinnevuo tavlor. Har målat 5 stycken nu i olika motiv och det är så roligt att måla tavlorna! Tänkte visa två av tavlorna som jag har målat, första bilden är på min andra tavla och andra bilden är på min senaste tavla som jag målade klart igår efter skolan :)




Hennes stil på tavlorna är ju lite speciella men enligt mig coola :) Är jättenöjd med dem här två tavlorna, sen har jag ju 3 till men dem här är mina favoriter! Vad tycker ni om tavlorna? :)


pyssel och grattiskort

2012-01-30 / 14:05:53 / Kreativitet / 0 kommentarer

En av mina hobbysar är att pyssla och göra kort :) Jag älskar det!






Här är fyra grattis-kort jag har gjort :) Visst var dem fina! Jag köper mitt pysselmaterial på antingen 
 eller på Panduro, dem har massor av roliga och fina pysselsaker för en pysselälskare som jag :D
 


minusgrader

2012-01-30 / 13:07:09 / Vardag / 0 kommentarer

Brrrr vad kallt det har blivit nu! Imorse när jag vaknade vad det -14 grader! Jag har längtat efter den rikiga vinterkylan eftersom det har varit ganska varmt för att vara vinter men nu är kylan äntligen här :) Det är så mysigt att tända en brasa när det är såhär kallt och kanske dricka en kopp varm choklad jaa det är så mysigt!

Eftersom jag har sån kort dag idag i skolan så tog jag bara på mig mina ljusa blåa jeans, vitt underlinne och min gråa övertröja med new york text, har dock ingen bild på dagens outfit, tycker ni att jag ska börja lägga upp bild på dagens outfit? :) Komentera gärna vad ni tycker!

Nu ska jag göra lite läxor sen får jag se vad jag hittar på, har hela dagen på mig klockan är bara 1! Wiihooo :D Är ganska trött efter matchen igår, som vi vann! :D

Kramisar Amanda!


vacker vinterdag

2012-01-29 / 14:02:15 / Vardag / 0 kommentarer

Jaaaaa! Äntligen börjar det likna en riktig svensk vinter! Snö, sol och minusgrader...UNDERBART! :D

Den här helgen har varit jätterolig! I fredags efter skolan överraskade mamma mig när jag kom hem från skolan haha :) Jag och mamma förberedde lite tills min storebror skulle komma hem och sova över hos oss. Vi lagade tre rätters middag :) Världens godaste jordärtskockssoppa med parmachips till förrätt, oxfilé med potatiskaka och hemmagjord bea till varmrätt och vaniljglass med varma hallon, hemmagjord chokladsås och hemmagjorda chokladmaränger till efterrätt! Och lite goodis på det till fredagsmyset! Muums! :D Jag hade träning också mellan 5 och 6. Var ganska slut på kvällen, somnade gott framför teven!

Igår, lördag började hela familjen med att äta en riktig lördagsfrukost med allt möjligt gott! Sen åkte jag, mamma, pappa och storebror in till stan en sväng. Efter åkte vi till sjön och åkte längdskidor :) Det var jätteroligt för dem har gjort skidspår och skridskorspår på sjön, jättemysigt! Igår var det inte jätteroligt väder, det var lite molnigt, men det var mysigt endå och vi träffade lite kompisar och så :) Åkte 4 km skidor tror jag :)

Efter skidorna tog jag det lugnt och målade klart min 4 Lisa Rinnevuo tavla :) Sen klockan 6 åkte jag iväg på tjejmiddag hos min kompis Emma! Det var suuuperkul, vi åt jättegod mat, spelade spel och skrattade vääldigt mycket! :D Jag och Emmy blev hämtad ungefär halv 11 av mamma, pappa och storebror och sen skjutsade vi in storebror till stan för att han skulle åka nattåget till Åre. Somnade så fort jag la ner huvudet på kudden när jag kom hem haha :D

Idag har jag, mamma och pappa varit vid sjön hela förmiddagen. Solen har skinit och himlen har varit klarblå och snön har gnisstrat, såå mysigt! Jag åkte skridskor idag medans mamma och pappa åkte längdskidor, så då åkte vi 3 stycken 4 km varv så sammanlagt över 1 mil! Trööött är jag nu men det var suuperkul, ville aldrig åka hem :) Vi träffade många kompisar som också var där och vädret var ju så fiint! Hela sjön var så vacker när man åkte runt! Ser ut som en liten skärgård tycker jag! :)

Nu måste jag vila för att jag har bortmatch i Knivsta ikväll! Hoppas jag orkar springa nu när jag åkt 1 mil skridskor haha ;) Det ska bli jättekul att spela! Hoppas vi vinner! :)

Kramisar Amanda!


lördagskul

2012-01-21 / 09:58:22 / Vardag / 0 kommentarer

Åhh vad skönt det är med helg! :D Igår på kvällen hade jag innebandymatch mot FBC. Det var jätteroligt! Men vi förlorade med 6-2, men fick göra mitt första mål i min egen serie så det var skoj :D På kvällen när vi kom hem hade vi familjemyskväll med godis och film :) Idag kommer bli en tjej dag, pappa är borta så jag, mamma och min storesyster ska ha myskväll. Först ska mamma och jag åka in till stan och gå på stan, köpa målarsaker till mig och gå och fika :) Sen ska vi gå och hyra film, egentligen skulle vi tre gå på bio och äta på restaurang, men vi hittade ingen film som vi jättegärna skulle se, så då bestämde vi att vi skulle gå och hyra en film istället och beställa hämtmat och ta med hem, kanske china eller thai-mat, goott!

Just nu håller jag på att baka kanelbullar, favvo! Degen jäser just nu så passar på att skriva här :) Mormor, morfar och moster kommer över och fikar snart när bullarna är klara :)


Så det ska bli en jätterolig och mysig lördag! Hoppas ni får en rolig och mysig lördag ni också! Kramisar Amanda!


lårkaka

2012-01-18 / 19:35:33 / Vardag / 0 kommentarer

Hejsan! Har faktiskt glömt bort att uppdatera! Har tänkt på skola och massor av annat :) Har målat mycket också så det har tagit mycket av tiden!

 Igår var jag också på innebandyträning, gick jättebra förutom att jag och en tjej i mitt lag krockade jättehårt och jag fick hennes knä rakt i låret! Aaaj! Det gjorde jätteont, kändes som om hela lårmuskeln knöt ihop sig till ett garnystan..!
 Fast jag sprang på endå, man kan ju inte ge upp för att man har ont heller ;) Efter träningen när pappa hämtade mig berättade jag för pappa vad som hade hänt och då sa han att jag hade fått en lårkaka, haha roligt namn, men det var skönt att det bara var det för det är ganska vanligt att man kan få :) Fast jag har jätteont fortfarande och jag kan inte gå på det benet utan måste halta så det är lite jobbigt..hoppas bara att det blir bra till på fredag för då har jag innebandymatch och den tänker jag inte missa!

Nu ska jag snart se Sveriges mästerkock! :) Sen blir det sköna sängen!

Natti natti kramisar Amanda!


kortis måndag

2012-01-16 / 08:22:45 / Vardag / 1 kommentarer

Godmorgon! Igår var jag borta från halv 10 på morgonen till 7 på kvällen. Först på morgonen skulle jag, mamma och pappa åka och handla mat på Gränby. Klockan 11 var vi sedan på Alians för att se när BBk's p99 blev hyllade för att de vann hela Storvretacupen och sen klockan halv 12 började min storebrors match som vi tittade på :) Efter matchen åkte jag, mamma, pappa, mormor, morfar, viktor och hans flickvän till farmor och åt mat för jag skulle på match i Alunda klockan 4 och då skulle vi inte hinna hem. Klockan 4 hade jag match med damerna och jag var jättepirrig men det gick jättebra och det var jätteroligt! Gjorde faktiskt ett mål, wihoo :D Man får alltid en liten energikick varje gång man gör mål!

Nu har jag sovmorgon till tio sköönt fast jag går ändå upp 7 halv 8..gillar inte att sova! Har bara idrott och so sen slutar jag runt tjugo i 12 fast jag äter lunch i skolan efter också men väldigt sköön dag :) Det är alla måndagar! 

Sees, kramisar!  


my room

2012-01-14 / 17:48:33 / Inredning / 1 kommentarer

Tänkte visa er två bilder på mitt rum eller man kan säga detaljdelar av mitt rum :)


Jag äälskar mitt rum och jag trivs superbra i det! Älskar gammaldags, spets, vitt, blommigt, ljusrosa och turkost! Kanske märks? :)


hello kitty cupcakes

2012-01-14 / 17:42:59 / Mat & bak / 0 kommentarer

Idag har jag bakat söta cupcakes :) Det är såå roligt att baka, speciellt cupcakes när man får dekorera som man vill! :)




Kolla vilka söta cupcakes jag har bakat! Hello Kitty Cupcakes :) Citronmuffins med uunderbart smarrig vanilj och jordgubbsfrosting och på toppen en söt Hello Kitty godis! Visst blev dem söta? :) Fast dem är sååå mäktiga man orkar knappt äta upp en!






tjugondag knut

2012-01-14 / 15:42:04 / Kreativitet / 0 kommentarer

Idag är det tjugondag knut och då är därmed julen slut :( Älskar julen det är en sån underbart mysig tid! Den mysigaste tiden på hela året tycker jag då man tänder så mycket levande ljus, förbereder för julen, pyntar och bakar och allt! Och snöö är ju så kuul! :) Men nu är det över så det är ju lite sorgligt! Fast jag har inte gett upp hoppet på att det ska komma massor av snö, julen är slut men det är absolut inte vintern och det har faktiskt kommit ganska mycket snö nu ;) Wiii :D

Idag har vi städadat bort julen här hemma och jag har städat mitt rum också :) Har också gjort klart min tavla, nästan iallfall och det blev suuuuperbraaa! Så jättenöjd är jag! :D Ska definitivt göra fler tavlor med inspiration av Lisa Rinnevuo för dem är så grymma de tavlorna! Har blivit helt tagen av dem vill bara görra fler och fler och fler hahaha :D Men måste köpa ännu mer målardukar först ;) Kan lägga upp bild på tavlan nån gång!

Vi hörs senare..kramisar Amanda!


fredag den 13:onde

2012-01-13 / 19:20:41 / Vardag / 0 kommentarer
Det har varit mycket om det hära med Fredagen den 13:onde idag..Hade ingen aning om att det var det förs jag kom till skolan ;) Tror inte på sånt men det är ändå lite läskigt haha :) Om det gick dåligt för nån i skolan skyllde de på att det var Fredagen den 13:onde hahah ;) Samma sak på innebandyn! Det har iallafall inte hänt nåt konstigt, läskigt för mig idag så det är ju braa :)

Har precis ätit en uuuuunderbar hamburgertallrik som jag själv lagat. Hemmagjorda hamburgare med smarriga grönssaker, bacon och hemmagjorda pommes, mmmm! :)

Nu är det dags för fredagsmys!

Ha en fortsatt bra fredag den trettonde! Kramisar Amanda!

få mer läsare - bloggtrafik

2012-01-13 / 15:36:41 / Tips! / 0 kommentarer

Här kommer ett litet tips från mig om du vill har mer läsare på bloggen! ;) Bli medlem på bloggtrafik.se! Enkelt, gratis och bra! Perfekta sättet om du vill höja nivån med läsare, så go for it!

Klicka HÄR om du vill veta mer och medlem!



Kramisar Amanda!


fredagsmys

2012-01-13 / 07:28:14 / Vardag / 0 kommentarer

Godmorgon nu ska jag snart gå iväg till skolan :) Det är ju fredag idag, redan helg :D Jag ska ha slöjd två gånger idag först nu på morgonen och sen sista lektionen på kreativa :) På morgonen får man välja om man vill ha sy eller träslöjd och jag kommer välja syslöjd för då får man sticka och sy kläder ;) Det är jätteroligt!

Kommer inte skriva något mer idag för någon timme efter skolan så har jag innebandyträning och innan den ska jag måla och kanske laga fredagsmysmat till familjen :)

Så ni får ha en estupendo fredag! :D Kramisar Amanda!


sveriges mästerkock/Leila Lindholm

2012-01-12 / 19:57:31 / Mat & bak / 0 kommentarer

Sveriges mästerkock har ju börjat igen, tredje avsnittet idag! Jag kan bara säga att jag älskar det programmet! Det är absolut ett av mina favvo program :) Jag vet inte vad som gör det så himla bra men det är väl de tre "kockarna" och ja vad ska säga..det är bara suuperbra! Fast jag tycker inte Masterchef USA är alls lika bra, även om det är samma program egentligen fast dem har det i USA..gillar bara det inte.



TYCKER NI OM SVERIGES MÄSTERKOCK? HAR NI REDAN NÅGON "FAVVO"?

Jag älskar att titta på olika mat och bakprogram..följer nästan varenda ett ;) Speciellt Leila (Favvo number 1) ♥ Hennes program - Leilas söta jul, Leila bakar, Leila i Frankrike o.s.v. är så superduperbra! Allt är så sött och fiint och ja allt är perfekt! Hon har alltid så fina skålar och redskap så man blir lite avis..för så vill man ju också ha när man bakara haha :D





Det kan väl inte bara vara jag som älskar Leila...hela hon är ju sockersöt haha :D
Jag har hennes bok: A piece of cake - den är jättebra och har jätteroliga och bra recept och jättefina och inspirerade bilder :)


mat och målning

2012-01-12 / 19:14:40 / Kreativitet / 0 kommentarer

Sitter på mitt rum och har precis börjat skissa på en tavla. Ska testa på att göra en tavla med inspiration från Lisa Rinnevuo (visade ju hennes tavlor i ett inlägg) :) Ska bli jättekul, längtar efter att få se resultatet som jag hoppas blir bra :D

Efter skolan lagade jag mat åt min familj som skulle komma hem efter jobbet. Tycker det är jätteroligt att laga mat och det blir ännu roligare när man vet att mamma och pappa blir så glada när dem slipper komma hem och laga mat åt oss ;) Idag lagade jag en broccoli och blomkåls soppa med creme fraiche och tomater och ett jättegott morotsbröd med solrosfrön :) Muuums!

Nej nu måste jag fortsätta måla, ciao ciao! :)



Kramisar Amanda!


green gate väckarklocka

2012-01-12 / 15:17:27 / Inredning / 1 kommentarer

Jag äälskar min nya Green Gate väckarklocka som jag fick i julklapp! Den är så fin och söt tycker jag :) Jag älskar alla Green Gate saker, har även tre jättefina muggar, ett fat och en skål! Det är mycket roligare att dricka och äta ur dem ;)


Titta va liten och söt den är! Den ser lite gammaldags ut vilket jag tycker jättemycket om :)

Kramisar Amanda!


trötter

2012-01-12 / 15:12:15 / Vardag / 0 kommentarer

Heej nu är jag hemma från skolan :) Var rätt trött i början av skoldagen för igår kväll var jag ju på min storebrors innebandy match och den slutade inte förs halv 11 så vi kom hem 11 på kvällen och jag somnade kanske halv tolv. Och det är jag absolut inte van med för jag är jättekvällstrött! Brukar inte vara uppe sådär länge på helgerna ens haha! :)

Nu ska jag titta på skidor på tv! Hejs svejs! :)


First day at school

2012-01-11 / 17:13:00 / Vardag / 1 kommentarer

Hejsan! Nu är jullovet slut och idag var första skoldagen i skolan efter lovet! Det är såklart tråkigt att jullovet är slut med är roligt att vara tillbaka i skolan och få träffa alla kompisar som man inte träffat under lovet, och det är framför allt skönt att vara tillbaka för jag har varit så rastlös under jullovet, haha, jag måste ha någonting att göra hela tiden!

Imorgon kommer bli en jätterolig dag i skolan. Har hemkunskap som jag älskar och idrott som jag också älskar! Och vi har äntligen fått tillbaka min favvo-idrottslärare som varit barnledig en termin, så det ska bli kuul!

Nu ska jag hitta på något att göra tills pappa kommer hem, och sen ska vi åka in till stan och hämta upp mamma och syster för att sedan åka och vara publik till min storebror som ska spela innebandymatch ikväll! Älskar att titta på hans matcher :) Innan ska pappa och jag köpa målardukar till mig för jag har använt upp alla som jag har!








Här är några tavlor som är målade av en konstnär som heter Lisa Rinnevuo. Jag tycker hennes målningar är jättecoola och fina. Hennes stil är iallafall väldigt annorlunda och unika vilket jag gillar! :)

Kramisar Amanda!


mandiisen

2012-01-11 / 17:10:04 / Vardag / 1 kommentarer

Hejsan! Eftersom jag skapat en ny blogg så tänkte jag berätta lite om mig själv i första inlägget :)

Jag heter Amanda men sen jag var liten har jag ibland kallats mandiis, så det fick min blogg heta :)

Jag är 14 år, alltså född 97.

Jag har jättemånga intressen, men ända sen jag varit jätteliten har jag ÄLSKAT att pyssla och rita! Och det gör jag fortfarande lika mycket :) Andra intresen jag har är: Baka, laga mat, spela fotboll och innebandy, skriva, fotografera, "inreda", mode och design :) På min fritid älskar jag att göra alla dessa roliga intressen och som ni ser så är det ganska många! ;) Andra saker jag älskar att göra på min fritid är att umgås med min familj och mina kompisar, åka utomlands, bada, spela spel och ha det skoj!

Här på min blogg kommer jag skriva om mina intressen och annat roligt! Så jag hoppas att du vill följa med och läsa det jag just har att erbjuda! ;)

Det var lite smått och gott om mig och om vad som kommer att bjudas på här!



Kramisar Amanda!




Välkommen till min nya blogg!

2012-01-08 / 19:33:21 / Vardag / 0 kommentarer


RSS 2.0